Blog Başlık

  • Haziran 21, 2021

    Bu sebzeli omlet; en taze yeşillikleri, keçi peyniri ve taze baharatlarla dolu nefis bir kahvaltılıktır. Ayrıca, dilerseniz akşam yemeğinde de tadını çıkarabilirsiniz!

     

    Omlet tarifleri, kolay ama etkileyici bir yemek hazırlamak için favorilerden biridir. Sağlıklı ve sebze ağırlıklı bu versiyon, baharın taze yeşilliklerini öne çıkarır ve üstündeki taze baharatlarla lezzetini ikiye katlar.

    Yeşil Omlet Tarifi
  • Haziran 21, 2021

    Bu pesto soslu zeytinyağlı makarna tarifi; hazırlaması kolay, hızlı, pratik ve lezzetli tam bir yaz tarifidir! Ana yemek olarak tercih edilebilir ya da yemeklerin yanında lezzetli bir garnitür olarak servis edilebilir. Ayrıca, hem sıcak hem de soğuk olarak tadını çıkarabilirsiniz!

     

    Sıcak yaz günlerinde her tarafını saran ferahlatıcı kokusu ile taze fesleğenler ile ev yapımı pesto sosu nasıl hazırlayabileceğinizden de bahsettik. Bu sayede, hem tamamen doğal hem de daha pratik ve ekonomik bir şekilde en lezzetli makarna deneyimini yaşayabilirsiniz.

    Pesto soslu makarna tarifi
  • Haziran 21, 2021

    Nohut ve salata, hafif geçirmek istediğiniz öğle ve akşam yemekleri için harika bir ikilidir. Nohut ile protein, zeytinyağı ile sağlıklı yağlar ve sebzeler ile de bolca vitamin ve mineral içerir. Ayrıca, son derece doyurucu ve lezzetlidir.

     

    Akdeniz mutfağının sevilen yaz salatalarından biri olan bu salata tarifinin yıldızı nohuttur. Nohudun salatalık, çeri domates, kırmızı biber, peynir, zeytinyağlı ve limonlu bir sosla buluştuğu bu salata, Akdeniz lezzetlerinin yanında doyurucu ve canlı bir salata olacak ve nasıl servis ederseniz sizi uzun bir süre tok tutacaktır. Yaz aylarının vazgeçilmezi, mangal partileri için etlerin yanına da çok yakışacak!

    Nohutlu Akdeniz Salatası Tarifi
  • Haziran 03, 2021

    Diğer birçok yeşil yapraklı sebze gibi, semizotu da hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. Aynı zamanda pek çok sebzeden çok daha besleyicidir! Sıcak bir yaz gününde yoğurtlu bir meze olarak veya zeytinyağlı hafif bir yemek olarak tüketilebilir.

    Havuçtan 7 kat daha fazla beta-karoten, ıspanaktan 6 kat daha fazla E vitamini ve pek çok sebzeden daha fazla omega-3 içerir. Aynı zamanda, uykusuzluk için de doğal bir çözüm olarak gösterilir.

    Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
  • Mayıs 31, 2021

    Bi’Zeytin ile en taze sebzelerin ahenkle dans ettiği, lezzetini bir üst seviyeye taşıyan hafif bir yaz yemeği tarifine ne dersiniz?

    Mutfaktaki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, hele bir de güveçte pişerse tadından yenmeyecek bir tarifimiz var; Bi’Zeytinli Yaz Türlüsü.

    Kış türlüsü denince akla ağır kuzu eti ve kış sebzeleri gelir. Yaz geldiğinde ise, yemyeşil taze fasulyeler ve mis gibi kokan domatesin de dahil olması ile bambaşka bir lezzete dönüştüğü kesin. Sofrayı hafifleten lezzeti ile yaz türlüsü; yaz sebzelerini en güzel haliyle, mevsiminde tüketmenin en güzel yollarından biridir.

    Zeytinyağlı Yaz Türlüsü Tarifi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR