Blog Başlık

  • Ocak 02, 2021

     

           Bir zeytinyağının “sızma” olarak nitelendirilebilmesi için, önce soğuk sıkım zeytinyağı olması gerekir. Bir zeytinyağı şişesinin üzerinde “soğuk sıkım” zeytinyağı etiketini görüyorsanız bu, zeytinlerin sıcaklığının hiçbir zaman belirli bir sıcaklığın üzerine çıkmadığı anlamına gelir. Genellikle, 27 derece civarındadır. Isıyı düşük tutmak, yağın kalitesini korumaktadır. 

             Geniş anlamda soğuk sıkım zeytinyağı; zeytinin özellikleri olumsuz yönde değişecek kadar termal olarak değiştirilmemiş zeytinyağı türüdür.

     

    soğuk sıkım zeytinyağı natürel sızma zeytinyağı
  • Aralık 29, 2020

    Yüzlerce yıldır zeytinyağı Anadolu, özellikle Ege ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti olmuştur. Kullanıldığı yemeğin lezzetine lezzet katan bu yağın faydaları ise sadece yemeklerimize lezzet katması ile sınırlı değildir. Saç ve cilt bakımı, kemik rahatsızlığı, diyabet hastaları ve daha saymak ile bitmeyecek birçok faydası için de zeytinyağı kullanılmaktadır. Tabi zeytinyağının bu kadar faydasının yanı sıra sahte zeytinyağı da bir o kadar zararlı olabilmektedir. Safra kesesinde, midede, karaciğerde yüksek oranda tahribata sebep olmaktadır. Işıl ışıl ambalajlarda satılan bu zeytinyağlarını anlamak için ise elbette yöntemlerimiz var. Buyurun bunlar neymiş birlikte bir 

    soğuk sıkım zeytinyağı natürel sızma zeytinyağı
  • Aralık 25, 2020

    Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir?

    Zeytin ağacının hikayesi yüzyıllara dayanmaktadır. İnsanlık tarihinin bilinen en eski meyvelerinden olan zeytin yüzyıllarca işlenerek, en değerli besinlerden biri olarak bugün sofralarımızda hala yerini almaktadır. Zeytinyağı, zeytin ağacından toplanan meyvelerin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen en sağlıklı yağdır. Sofralarımızda yemeklerimizin, salatalarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağını alırken en kalitelisini ve en sağlıklısını almak, zeytinyağının içerdiği yararlı besin maddelerinden en doğal şekliyle faydalanmak isteriz.

    soğuk sıkım zeytinyağı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR