Blog Başlık

  • Mayıs 31, 2021

    Yurtdışında tarla fasulyesi olarak bilinen bakla, yaygın bir şekilde yetiştirilmesine rağmen, dünya mutfaklarında çok tanınan bir sebze değildir.

     

    Türk mutfağında, genellikle taze olduğunda, yaz aylarında zeytinyağlı olarak tüketilir. Fava yapımında kullanılması ile de sevilen bir lezzettir. Taze bakla kısa bir mevsime sahip olduğundan dolayı yaz geldiğinde sıklıkla tüketilir.

    Zeytinyağlı bakla tarifi
  • Mayıs 26, 2021

    Bi’Zeytin, parmesan peyniri ve sarımsak ile lezzetlendirilen bu pratik ve lezzetli makarna, birkaç malzeme ile, çok az çaba gerektiren ve sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bir İtalyan lezzetidir. Her zaman için kullanışlıdır ve her sofraya anında uyar. Ayrıca, nefis aroma ve lezzet doludur!

    Parmesan Peyniri ve Sarımsaklı Zeytinyağlı Makarna
  • Mayıs 24, 2021

    İştah açıcı, doyurucu ve çok aromatik bir tarif; safranlı pilav. İran mutfağının bu sevilen lezzeti pirinç, kızarmış soğan ve safran kullanılarak hazırlanır. İftar sofralarınız için bir değişiklik yapmaya ve et yemeklerinizi yanında farklı bir lezzet ile servis etmeye ne dersiniz?

    Bi’Zeytinyağlı Safranlı Pilav Tarifi
  • Mayıs 24, 2021

    Zeytinyağı gibi doymamış yağ oranı yüksek gıdaları tükettiğimizde kanımızda yükselen bir protein vardır. Son dönemde yapılan araştırmalar bu proteinin kalp krizi ve felç riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını öne sürmektedir.

    Zeytinyağı Kalp Krizi ve Felç Riskini Neden Azaltır?
  • Mayıs 24, 2021

    Ege mutfağında enginarı kullanmanın farklı yolları vardır. Bu eşsiz sebzenin hazırlanışını ve sofradaki görüntüsünü gerçekten mükemmelleştiren enginar çiçeği dolmasının ise yeri ayrıdır. Dünyanın pek çok mutfağı gözünü enginar kalbine dikmişken, sıcak yaz günlerinde sofranızı renklendirecek bu tarifi deneyebilirsiniz.

     

    Enginar denildiğinde, genellikle üzeri sebzelerle doldurulmuş ve zeytinyağında pişirilmiş enginarlar gelir. Enginar çiçeği dolması ise biraz zahmetli ve zor göründüğünden, genellikle misafir sofralarında yer verilen bir lezzettir. Enginarı sofraya getirmenin sayısız versiyonundan biri olan enginar çiçeği dolması, bol zeytinyağı ve bol lezzeti ile, sıcak bir yaz akşamında sofradaki herkesin tadını çıkarmak isteyeceği bir lezzettir.

    Zeytinyağlı Enginar Çiçeği Dolması Tarifi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR