Zeytinyağı ile Güzellik Sırları

natürel sızma zeytinyağı

Hayatımızın her noktasında bizlere eşlik eden zeytinyağı bizler için adeta her derde devası bulunan joker bir üründür. İçerdiği zengin besin değeri ve bu besin değerli sonucunda besleyici yapısı ile yemeklerimizde, mutfağımızda kullandığımız bir ürün olduğu kadar aynı zamanda güzellik sırları için de kullanılan doğal yağlar arasında yer almaktadır. Zeytinyağı, A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum gibi birçok bileşenleri içerisinde barındırır.  Oleuropein, Oleocanthal gibi yüksek polifenol içeriği serbest radikallerinin oluşmasını engelleyen anti-oksidanlar da içerirler ve aynı zamanda anti-enflamatuar olma eğilimindedirler. Bu onarıcı ve antiaging bileşenlerden yalnızca birkaçını veya birini barındıran serumların ne kadar maliyetle geliştirilebildiğini hepimiz biliyoruz. Zeytinyağı gibi içerisinde bolca vitamin ve mineral bulunduran doğal bir serumu cilde uygulamak sıklıkla dermatologların ilk tercihi olmaktadır. Bebeklere bile güvenle reçete edebildikleri bir deri onarıcısıdır.

Vücudumuz için saymakla bitiremeyeceğimiz kadar çok faydası bulunan zeytinyağı kalp, damar sorunları gibi hastalıklara fayda sağladığı gibi cildimize de fayda sağlamaktadır. Güzellik ve bakım için çeşitli kullanım alanı olan zeytinyağının gerçek faydayı sağlaması için en önemli husus natürel sızma zeytinyağı olmasıdır. İçerisindeki besin değerini kaybetmemiş zeytinyağları her şeye olduğu gibi cildinize de fayda sağlayacaktır. Natürel sızma zeytinyağının sağlık için faydalarını merak ediyorsanız www.bizeytin.com/soguk-sikim-zeytinyaginin-faydalari blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Güzellik ve bakım için de tercih edilen zeytinyağının nasıl kullanabileceğiniz hakkındaki detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Sızma zeytinyağı cildi nemlendirmek için içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulundurmayan doğal bir üründür. Bu sebeple hassas cilt tipine sahip olan kişilerin de rahatlıkla tercih edebilecekleri zeytinyağı cildinizi nemli ve pürüzsüz tutmak amacı ile sizlere yardımcı olup cildinizi beslerken aynı zamanda dış etkenlere karşı da koruma sağlamaktadır.

Zeytinyağının Tırnak Bakımına Faydaları

Doğal sızma zeytinyağı tırnak çevresindeki kurumuş deriyi ve cansız tırnak için oldukça doğal ve basit bir bakım ürünüdür. Elinize alacağınız birkaç damla organik zeytinyağı ile tırnaklarınız ve çevresine yapacağınız bakım tırnak kenarlarındaki etleri yumuşatarak ve koruyucu bir bariyyoluşturarak bakım sağlarken tırnaklarınızı da üst tabakalardan onararak daha parlak ve güçlü görünmesini sağlamaktadır.

Zeytinyağı Makyaj Temizleyicisi Olarak Faydaları

Natürel sızma zeytinyağı hassas ciltlerin dahi gönül rahatlığı ile kullanabileceği oldukça faydalı bir üründür. Makyaj pamuğuna birkaç damla damlatarak göz makyajınız dahil olmak üzere hiç zorlanmadan makyajınızı çıkarmanıza yardımcı olmasının yanında zeytinyağı içerdiği besin değerleri ile de cildinizi besleyerek daha parlak görünmesini sağlamaktadır. Sonrasında kullanılacak deriyi kurutmayan bir yıkama jeli ile ideal bir ikili temizlik rutini oluşturulabilmektedir.

Zeytinyağının Saçlardaki Faydaları

Özellikle saç dökülmesi, cansız, yıpranmış saçlar gibi şikâyetleri bulunan kişiler için adeta doğal bir kurtarıcı görevi gören saf zeytinyağı her alanda olduğu gibi saç bakımında da büyük bir fayda sağlamaktadır. Saçınızı normal şampuan ile yıkadıktan sonra eşit miktarda saçınıza dağıtıp kalan yağları da saç derinize masaj yaparak uygulamanız sonrasında saçınızda 5 dakika boyunca maske olarak bekletebilirsiniz. Bu doğal saç bakım maskesi sonrasında saçınızı durulamanız ardından düzenli yaptığınız taktirde derinin PH’ını sağlıklı sınırlarda tutmaya yardım ederek, antiinflamatuar özelliği ile kepekli saçlardaki kısır döngünün kırılmasına yardımcı olabilmektedir. Saçlarınıza daha fazla güç ve parlaklık veren bu doğal maske hem sizleri saflaştırılmasından emin olamadığımız ürünlere fahiş fiyatlar vermekten kurtaracak hem de eliniz altında oldukça doğal ve kullanımı kolay olan zeytinyağını saç bakımınızın ayrılmaz bir parçası yapacaktır.

Cilt Peelingi Olarak Zeytinyağı

Cildinizdeki ölü deriler ve kirlerden arınmak için kullanabileceğiniz zeytinyağı içerisinde yeteri miktarda tuz ve birkaç çilek ile birlikte oluşturduğunuz karışımı cildinize peeling olarak uygulayabilirsiniz. Bu işlem hem kalınlaşmış keratin tabakadan arınmanızı sağlayacak hem de cildinize parlaklık kazandıracaktır.

Natürel sızma zeytinyağları, yemeklerinize katacağınız doğal lezzetin dışında, hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için oldukça faydalıdır. Bi’Zeytin’in soğuk sıkım yöntemi ile üretilen natürel sızma zetinyağlarını güvenle sipariş vermek için hemen tıklayın, eşsiz zeytinyağı lezzetinin tadını çıkarın…

                                                                                      organik zeytinyağı

Etiketler: soğuk sıkım zeytinyağı natürel sızma zeytinyağı
Ocak 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR