Blog Başlık

  • Temmuz 28, 2021

    Gün menülerinin vazgeçilmez lezzeti ile karşınızdayız. Doyurucu ve lezzetli olmasıyla gönülleri fetheden kısır, modası geçmeyen bir tariftir. Evdeki malzemelerle kısa sürede hazırlanan bu tarif, Türk Mutfağı’nın olmazsa olmazıdır.

    Bi’Zeytinli Vişneli Kısır
  • Temmuz 28, 2021

    Hem çok kolay hem de çok lezzetli olan Bi’Zeytinli patlıcan sandal tarifine bayılacaksınız. Davet sofralarınız için hızla hazırlayabileceğiniz bu tarif, göz doldurucu özelliğiyle misafirlerinizin gönlünü fethedecek.

    Bi’Zeytinli Patlıcan Sandal Tarifi
  • Temmuz 28, 2021

    Fransız lezzetlerinin klasiklerinden biri olan Ratatouille, Türk mutfağında sebze türlüsü yemeğine benziyor. Bu tarif, sebzelerin küçük küçük doğranmasıyla ve tencerede yavaş yavaş pişirilmesiyle hazırlanıyor. Fırında pişen ve sunumuyla göz alan bu versiyonu ise aslında Fransa'da "Confit Byaldi" diye anılıyor.


    Ratatouille tarifinde görsellik ön planda olacağı için sebzelerin dış görüntüsü ve kesme teknikleri oldukça önemlidir. Bıçaklarınız hazırsa sözü daha fazla uzatmadan malzemelere göz atalım.

    Bi’Zeytinli Ratatouille Tarifi
  • Temmuz 06, 2021

    Vitamin bakımından oldukça zengin olan bezelye, nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Genellikle garnitür olarak yemek ve salataların içerisinde tercih edilir. Özellikle tazeyken alınıp buzlukta 12 ay boyunca saklanabilir. Kıymalı olarak da tercih edilebilen bezelyenin zeytinyağlı versiyonuna bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa, Bi’Zeytinli Bezelye tarifine geçebiliriz.

    Bi’Zeytinli Bezelye Tarifi
  • Haziran 30, 2021

    Farklı tekniklerle pişirilen enginarın birçok yararı vardır. Enginar, antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olmasından dolayı dolaşım ve sindirim sistemi düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Enginar ayrıca, kanı temizler, kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi kolesterolü dengeler.

    Bu zeytinyağlı enginar kalbi tarifi enginar severlerin kalbini fethedecek. Arpacık soğanıyla portakal suyunun birleşmesiyle ortaya enfes bir lezzet çıkacak. Akşam sofralarınıza çok yakışacak bu tarifin malzemelerine bir göz atarak başlayalım.

    Bi’Zeytinli Enginar Kalbi Tarifi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR