Blog Başlık

  • Mayıs 24, 2021

    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi popüler bir yaz yemeği ve mezedir. Fasulyelermevsimindeyken bol bol yapabileceğiniz hafif, sağlıklı ve çok lezzetli bir tarif. Hafif geçirmek istediğiniz bir akşam yemeğinde, yanında pilav ile harika bir ikili olacaktır. Dilerseniz, yanında tavuk veya ızgara et ile de birlikte servis edebilirsiniz. Her iki durumda da kesinlikle nefis olacaktır!

     

    Sebzelerin hala biraz sert olduklarında en iyisi oldukları düşünülür. Ancak bu, sebzeler tamamen yumuşayana kadar, kısık ateşte ve zeytinyağı ile pişirildiği ve sofradaki herkesin hoşuna gidecek bir yemektir.

    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi
  • Mayıs 23, 2021

    Bi’Zeytinli bamya, diğer birçok dünya mutfağında olduğu gibi Türk mutfağında da sevilen bir lezzettir. Zeytinyağlı olarak pişirilen diğer birçok sebze gibi, sadece birkaç basit malzeme ile bamyanın gerçek lezzetini öne çıkaran tabaklar hazırlanabilir.

     

    Zeytinyağlılar, Türk mutfağının vazgeçilmez kategorilerinden biridir. Genellikle domatesle pişirilir ve soğuk olarak servis edilir. Soğuk olarak servis edildiği için de özellikle yaz aylarının vazgeçilmezidir.

    Zeytinyağlı Bamya Tarifi
  • Nisan 30, 2021

    “Zeytinyağında güneşte kurutulmuş domates” anlamına gelen İtalyanca bir deyim olan “pomodori secchi sot’olio”, pratik bir kullanım için, domateslerin güneşte kurutulduktan sonra zeytinyağı ile birleştiği klasik bir lezzettir. Sulu domatesler, ceviz ve zeytinyağı ile bu tarif genellikle meze, makarnalar, pizzalar, salatalar ve çıtır ekmeklerin üzerinde dip olarak kullanılmaktadır. Bu çok yönlü tarif, elinizin altında bulunmak için harikadır ve misafir sofralarınızı aydınlatmak için de kullanılabilir.

    Bi’Zeytinyağlı Cevizli Kuru Domates Sos Tarifi
  • Nisan 28, 2021

    İftar yemeklerine ve misafir sofralarınıza çok yakışacak bir yardımcı yemek tarifiyle daha karşınızdayız! Hem sunumu hem de lezzeti ile özellikle yaz sofralarına çok yakışacak bu zeytinyağlı brokoli salatası; kırmızı ve yeşilin renkli ve lezzetli bir kombinasyonudur.

    Kırmızı Biberli Bi’Zeytinyağlı Brokoli Salatası Tarifi
  • Nisan 28, 2021

    Sarma denildiğinde, kesinlikle favorilerden biri; zeytinyağlı vişneli yaprak sarma!

     

    Onu anlatmak için süslü cümlelere gerek yok, kendisi tüm ihtişamıyla benzersiz bir İstanbul lezzeti. Vişne, kuş üzümü, çam fıstığı, pirinç, soğan, taze otlar, baharatların buluşması, lezzetli iç harcı, asma yaprakları ve zeytinyağlı ile buluşuyor ve ardından vişne ile süsleniyor. Muhteşem! Bu fikri ilk kim bulduysa gerçekten teşekkür etmeli…

    Vişneli ve Bi’Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR