Blog Başlık

  • Şubat 18, 2021

    Hayvansal yağlar ve tohum yağları hakkındaki farklı görüşler, bunların beslenme düzeninde yer alması gereken yağlar olup olmadıkları hakkında tartışmalar yaşanmasına neden oluyor.

    Bununla birlikte pek çok insan natürel sızma zeytinyağının son derece sağlıklı olduğu konusunda hemfikir.

    Akdeniz diyetinin bir parçası olan bu geleneksel yağ, dünyanın en sağlıklı insanlarının bazıları açısından temel besin maddesi olmuştur.

    Araştırmalar, zeytinyağının içerisindeki yağ asitlerinin ve antioksidanların, kalp hastalıkları riskinin azalması da dahil olmak üzere sağlık üzerinde bazı güçlü faydalar sağlayabileceğini göstermektedir.

    Natürel Sızma Zeytin Yağı
  • Şubat 05, 2021

    Zeytin, özellikle Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen ve bolca tüketilen bir meyvedir. Zeytin ağacı çok uzun sürelerdir yetiştirilmekte olup İspanya’da 8 bin yıl öncesine ait zeytin çekirdekleri bulunmuştur ve M.Ö. 2500 gibi eski bir tarihte de zeytin yetiştiriciliği yapıldığı bilinmektedir. 

     

    Zeytin ve zeytinden elde edilen ürünlerin pek çok faydası bulunmaktadır. Akdeniz diyetlerinde önemli bir yere sahip olan zeytinin, özellikle kalp hastalığı konusunda riski azalttığı bilinen bir gerçek. Bunun nedeninin zeytinde bulunan doymamış yağların, kalp sağlığını iyileştirmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

    Zeytin sütü
  • Şubat 03, 2021

    Zeytin yaprağı çayı, zeytin ağacı yapraklarından yapılan lezzetli ve sağlıklı bir çaydır. Sıcak ya da buzlu, tek başına ya da diğer bitkilerle birlikte tüketilebilen zeytin yaprağı çayı, yeşil ya da siyah çay yerine tüketebileceğiniz kafein içermeyen bir alternatiftir.

    Akdenizlilerin hayat ağacı olarak da bilinen zeytin ağaçları, en güzel haliyle Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişmektedir. Zeytin ağacının yapraklarından mükemmel çaylar yapılabildiği gibi zeytin yaprağı özütünün elde edilmesiyle takviye olarak da kullanılabilmektedir. Her mevsim yeşil kalan bu güzel ağaçların yapraklarına yılın her zamanı ulaşmanız mümkündür.

    zeytin yaprağı çayı
  • Ocak 23, 2021

     

    Zeytinyağı, Akdeniz diyetinin sihirli iksiridir. Batı toplumlarında popüler olan diyetler, genel olarak hayvansal kaynaklardan gelen doymuş yağlar içerirken; Akdeniz mutfağının temelini oluşturan zeytinyağı, tekli doymamış yağ asitleri içerir. Bu da, diğer yağ kaynaklarının yemeklere kattığı lezzetten ödün vermeden genel sağlık durumunuzu iyileştirebilir!

    Sızma zeytinyağı, Akdeniz diyetinin başrolü kategorisindedir. Daha fazla zeytinyağı içeren Akdeniz insanının, doğal bir refah formülünü keşfettikleri söylenebilir. Yapılan pek çok çalışmada, kalp hastalıklarından muzdarip olma risklerinin daha düşük olduğunu göstermiştir.

     

    natürel sızma zeytinyağı, akdeniz diyeti
  • Ocak 19, 2021

    Hayatımızın her noktasında bizlere eşlik eden zeytinyağı bizler için adeta her derde devası bulunan joker bir üründür. İçerdiği zengin besin değeri ve bu besin değerli sonucunda besleyici yapısı ile yemeklerimizde, mutfağımızda kullandığımız bir ürün olduğu kadar aynı zamanda güzellik sırları için de kullanılan doğal yağlar arasında yer almaktadır. Zeytinyağı, A, C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, fosfor, potasyum, kükürt, magnezyum gibi birçok bileşenleri içerisinde barındırır.  Oleuropein, Oleocanthal gibi yüksek polifenol içeriği serbest radikallerinin oluşmasını engelleyen anti-oksidanlar da içerirler ve aynı zamanda anti-enflamatuar olma eğilimindedirler. Bu onarıcı ve antiaging bileşenlerden yalnızca birkaçını veya birini barındıran serumların ne kadar maliyetle geliştirilebildiğini hepimiz biliyoruz. Zeytinyağı gibi içerisinde bolca vitamin ve mineral bulunduran doğal bir serumu cilde uygulamak sıklıkla dermatologların ilk tercihi olmaktadır. Bebeklere bile güvenle reçete edebildikleri bir deri onarıcısıdır.

    soğuk sıkım zeytinyağı natürel sızma zeytinyağı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR